Kruimelpad

Gisteren heeft mijn vrouw, die geen enkele programmeertaal kent, een complete website met webshop online gezet. Ze heeft er zeggen en schrijven 4 uur aan gewerkt. Het resultaat mag er zijn. Hoe is dit mogelijk?

Een website waarover je zelf de controle hebt, resultaat oplevert en goed gevonden wordt. Dit is meestal het uitgangspunt wanneer gedacht wordt aan een nieuwe website of vervanging van de oude website. Steeds vaker merk ik dat het laten maken van een website door een specialist als een aanslag op het beschikbare geld ervaren wordt. Het ziet er namelijk allemaal erg eenvoudig uit en er zijn miljoenen websites, dus zal er ook wel marktwerking zijn. Vergeten wordt dat een specialist er gewoon heel veel tijd mee kwijt is en er jaren over gedaan heeft om zijn kennis op te bouwen.

Maar…tijden veranderen en waarom die specialist niet vervangen door een slim softwareprogramma waarmee hetzelfde bereikt kan worden? Dat heeft mijn vrouw dus ook gedaan.
Ze heeft dezelfde software gebruikt die ik ook gebruik voor het maken van mijn eigen websites en is daarmee aan de slag gegaan. Bij enkele wat complexere zaken heeft ze mijn hulp gevraagd, maar dat was het dan wel. De website is voorzien van een webshop, boekingsformulieren en ze kan deze verder naar eigen inzicht aanpassen. Super resultaat. Het ziet er goed uit, werkt goed en de website is automatisch geoptimaliseert voor zoekmachines.

Als je ook zelf websites wil maken, kijk dan op de website van www.allsites.nl bij “ervaringen”. Daar staan nog meer verhalen van mensen die zelf met die software een website gemaakt hebben. Je kunt daar ook lezen welke software ze gebruikt hebben en waarom.

http://allsites.nl/websites/ervaringen.html

­