Kruimelpad

Wat moet ik me daar nu in een marketing blog bij voorstellen? Kun je je afvragen. Het was een onderdeel van een training die ik afgelopen week heb gegeven in een marketing training voor het bedrijf Nutrimetics.

Zoals een bij aangetrokken wordt tot de nectar in een bloem, is er een bij effect dat een veel groter effect heeft dan alleen het voeden van dat ene bijtje. Door de overdracht van stuifmeel bij het bezoek van de bij aan het bloemtje, ontstaan mogelijk tientallen andere bloemetjes. Daarmee houdt de bij niet alleen zijn eiegen voedselbron in stand, maar ook de bloemetjes en daarmee weer een voedselbron voor vele andere bijtjes.

Als we dit terugkoppelen naar marketing dan zie je dat jouw individuele doel en financiele gewin gevolgen heeft voor vele anderen mits je tenminste in beweging bent. Het gaat er daarbij niet alleen op het moment dat jij je doel bereikt, maar je voegt deze waarde ook al toe aan anderen op weg naar je doel.

De training ging over netwerkmarketing mogelijkheden. Bij deze manier van ondernemen zie je dit effect enorm naar voren komen. Veel deelneemers aan netwerkmarketing bedrijven zijn zich hier echter niet van bewust. Zoals ook waarschijnlijk het bijtje niet bewust is van de kruisbestuiving die plaatsvindt.

Heb je interesse in het volgen van een van mijn trainingen of in netwerkmarketing? neem dan even contact met mij op.

Jos van Spelde
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.jvsmarketing.nl

 

­