Kruimelpad

Ik las net een artikel met als spannende titel “3 tips om het probleem van je klant vast te stellen”. Daar zit je op te wachten. Oplossingen die je direct ergens brengen. Het handige zou zijn als ze ook nog van enige waarde zijn.

Bij het lezen van het artikel kreeg ik enkele bedenkingen. Het was allemaal een beetje vreemd omschreven en kon het verband met de titel niet zo goed achterhalen. Gelukkig stond er een bronvermelding bij. Die er dus maar opgezocht.
Titel “How to Run a Lean Product Team”. De “auteur” had er een eigen interpretatie aan gegeven. Niks mis mee, maar als je als gerenommeerd marketingblad zijnde je content op deze manier weer gaat geven, dan blijf je niet heel lang de waardering van je lezers behouden.

Tip van mijn kant om het probleem van je klant vast te stellen: “gewoon vragen wat het probleem is”. Laat de klant uitleggen hoe hij/zij het probleem ervaart. Vraag daarna hoe de klant ideaal zou kunnen werken. Bedenk van daaruit een oplossing voor het probleem. En ja, daar heb je mensen voor nodig die slimmer zijn dan de klant zelf. Of je daarbij een LEAN team inzet, zal de klant niet zoveel uitmaken.

­