Kruimelpad

De ene prijsoorlog over de andere.
Als consument lach je je helemaal slap. Je kunt relatief steeds goedkoper winkelen. Heb je er om gevraagd? Nee, maar het is wel leuk meegenomen.

Grote vraag is echter wie hierop zit te wachten? Natuurlijk kun je een euro maar één keer uitgeven, maar intussen zitten we met onze voeding wel helemaal fout. Er is geen ruimte voor bedrijven om te investeren in de werkelijke kwaliteit van ons eten. Toch zal deze kwaliteit een grote rol gaan spelen. We verschuiven nu de kosten van de boodschappen gewoon naar de kosten voor onze gezondheid.

Minder dure grondstoffen, meer suiker, minder voedingstoffen die we echt nodig hebben. Besparen we hierdoor op voeding? We zijn er ook veel meer van gaan eten, dus per saldo geven we er eigenlijk meer aan uit.
Maar tel daar eens de kosten bij op die het ons op lange termijn werkelijk gaat kosten.
- Individuele kosten omdat we steeds meer zelf moeten gaan betalen van onze zorgkosten.
- Indirect worden we ook opgescheept met de kosten van anderen. Verzekeren is nog steeds een collectieve verplichting.

Ik ben geen rekenwonder, maar als ik naar de rekening van de dokter of arts in het ziekenhuis kijk, dan doe je daar al snel een hele week boodschappen voor.
Dus stel dat je aan kwaliteitsvoeding per maand eens € 50,- meer kwijt zou zijn? Hoe erg is dat dan als je weet dat je daardoor de kosten voor gezondheid op diverse vlakken ook naar beneden kan?

Jaren geleden ben ik zelf begonnen met het gebruik van aanvullende voeding. Het houd mijn lichaam in top conditie. Ik kan het je van harte aanbevelen. Meer energie en nooit klachten. Eet ik super gezond? Nee. Toch is er al een merkbaar verschil. Bespaar ik kosten? Waarschijnlijk niet, maar ik heb wel een lekker leven in goede gezondheid.

Dus wat als onze voeding weer die stoffen gingen bevatten die we eigenlijk nodig hebben om goed te kunnen leven? Het zou weer de “normale” wereld worden. Mogelijk met iets hogere prijzen voor ons voedsel. "Iets", omdat het gezonde voedsel nu veel duurder is vanwege het lage omzetvolume. De prijs zal zich zetten naarmate het aanbod groter wordt.

Tot die tijd zou ik je aanbevelen om te kiezen voor goed aanvullende voeding. Veel kun je zelf al doen, maar bepaalde stoffen zijn niet meer te krijgen in onze voeding.
Kijk op http://myintrasite.com/euro als je wil weten welke producten ik gebruik.

Jos van Spelde

­