Kruimelpad

Het lijkt als iedereen er al van overtuigt is dat het kopen via het internet volledig in de samenleving is opgenomen. De praktijk laat zien dat er een kloof is tussen winkeliers en het gebruik van het internet. Ze kampen met een enorme tweestrijd. Ze zijn trouw aan hun formule van fysieke verkoop van producten, maar zien tegelijkertijd dat ze beter via het internet kunnen gaan verkopen vanwege de kosten aan huur voor hun dure winkelpand. Je bedrijf omzetten doe je niet zomaar.
Daarbij komt nog dat de toekomst er voor de meeste winkeliers niet rooskleurig uit ziet als ze niet gaan veranderen in benadering van de markt. Ze moeten definitief de omslag gaan maken van product gericht denken naar pure dienstverlening.
Is er nog iets positiefs te melden? Ja natuurlijk wel. De consument laat duidelijk merken dat de "gun-factor" nog steeds bij de fysieke winkel ligt. Mijn advies aan de winkeliers is dat ze in moeten gaan zetten op het opbouwen van online relaties met hun klanten. Hoe logisch het ook klinkt, slechts weinigen hebben bijvoorbeeld een e-mail adres van hun klanten. Dit terwijl alle systemen daar gewoon voor ingericht zijn.

Ben je winkelier en wil je beginnen met het bouwen van een online relatie met je klanten en potentiële klanten? Neem dan contact met mij op. Ik heb daar een super mooie oplossingen voor.

Of kijk op de website cursus online ondernemen 2015 als je de praktijk wilt leren op een professionele manier

­