Kruimelpad

Ik dacht vroeger dat het fantasie was, maar ik kom er steeds vaker achter dat mijn gedachten nog werkelijkheid moet worden. Het lastige is dat ik niet precies weet wanneer. Voor mijzelf sta ik met twee benen op de grond, maar blijkbaar kan ik goed dingen met elkaar in verband brengen die in de toekomst de waarheid blijken. Geen hocus pocus maar gewoon visie over wat de logische volgende stappen zijn waar het naar toe gaat.

Tijdens mijn opleiding tot ingenieur wist ik iedere keer weer mijn studiegenoten te verbazen met een net iets andere kijk op zaken. Achteraf bleken die redenaties vaak de werkelijkheid te worden. Dit heeft zich doorgezet in mijn verdere loopbaan. Op 27 jarige leeftijd startte ik als zelfstandig ondernemer en richtte mij op zelfstandige dataverwerking in de agrarische sector. Ongekend voor die tijd. Het werd geen groot succes omdat waarschijnlijk toen de tijd er nog niet rijp voor was. Ik ging verder op zoek naar mogelijkheden en vond die in de vorm van wederkerende inkomstenbronnen voor ondernemers. Daar raakte ik  zo gepassioneerd door dat dit uitgroeide tot een wereldonderneming. Vanuit maar liefst 17 verschillende landen en diverse continenten werden inkomsten gegenereerd. Ik hield deze kennis niet voor mezelf en deelde deze met anderen. Dit maakte dat ik op 35 jarige leeftijd volledig financieel onafhankelijk was. Met mijn visie en inzet genoten op dat moment ruim 27.000 mensen van een wederkerend inkomen via zelfstandige verkoop. Dit met producten en diensten die tot op de dag van vandaag nog vooruitstrevend zijn. In 2001 zijn mijn vrouw Leonie en ik naar het Griekse eiland Kreta verhuist om van daaruit te werken, maar vooral om te leven. De groei van het wereldwijde netwerk van wederverkopers bereikte in 2003 haar top. Dit betekende dat ik in 2002, 2003 en 2004 de topverdiener was binnen Europa. Vanaf die tijd ben ik me meer toe gaan leggen op coaching en begeleiding van mensen op het gebeid van zelfstandig ondernemen en persoonlijke ontwikkeling. Naast persoonlijke begeleiding word ik ook vaak gevraagd op internationale congressen om te komen spreken. De meest spraakmakende was wel die op een cruiseboot in de Cariben voor een 500 tal speciaal geselecteerde zakenmensen.

Hoewel het Griekse leven in de zon erg aantrekkelijk was, ben ik niet stil blijven zitten. Samen met enkele Griekse middelgrote ondernemingen bedacht ik marketing strategieën voor hun branches. Kernzaak daaruit was het samen kunnen werken met honderden verkoopagentschappen over de gehele wereld. Toen de crisis zich in Griekenland af begon te tekenen, waren deze ondernemingen in staat om zelfs nog te groeien in omzet.

Nederland heb ik nooit definitief achter me gelaten. In 2006 begon ik samen met Tom Lassing aan een boek over de mogelijkheden om geld te verdienen via (sociale) online netwerken. De ideeën die daar in verwerkt staan worden momenteel ingezet als verdienmodellen voor online ondernemers. Middels seminars en trainingen zijn tientallen ondernemers in staat gebleken om het roer om te gooien en hun onderneming sprongen vooruit te laten maken. Om efficiënter te kunnen werken zijn we in 2011 weer terug gekeerd naar Nederland. Er waren nog te veel mogelijkheden en ideeën die uitgevoerd moesten worden. De meest recente is de visie op data gedreven marketing en de hernieuwde aandacht voor netwerkmarketing. Door een combinatie van systemen en data is het hierdoor voor zzp en MKB mogelijk om ten volle te kunnen profiteren van internet verkopen. Dit vraagt echter wel een hele andere manier van denken en benadering van de markt. Daarom begeleid ik nu ondernemers voornamelijk individueel en precies toegespitst op hun onderneming en branche. Soms geeft ik workshops en trainingen voor kleine groepjes mensen. Met mijn ervaring en visie wordt dan de basis gelegd voor een succesvolle manier van (online) ondernemen.

Wilt je ook je onderneming een stap vooruit laten maken en er meer uit halen dan er nu in zit? Neem dan contact op voor een eerste kennismaking. Tijdens het intake gesprek kijken we samen of er mogelijkheden zijn en welke weg en vervolgstappen genomen kunnen worden.

Jos van Spelde
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: +31(0)610020663

­