Kruimelpad

Het gonsde afgelopen week van de activiteiten rondom het voeren van dialogen. In de week van 6 tot en met 13 november is het week van de dialoog in Nederland. Sinds enkele jaren ben ik mede-organisator hiervan. Daarbij richt ik me vooral op het organiseren van dialogen in Best. Hierin werken we met een kleine groep mensen die de organisatie op zich nemen, aangevuld met een hele grote groep mensen die allemaal hun bijdrage leveren aan het organiseren en deelnemen aan dialogen in Best.

In de aanloop naar de dialoogweek in Nederland zijn er heel vel activiteiten gaande. Dit is enorm leuk om daar deel vanuit te mogen maken. In Best vullen we de dag van de dialoog in door op vrijdag 13 november een dag van de dialoog in Best te organiseren. Op die dag stellen dan mensen een dialoogtafel beschikbaar in hun huiskamer, keuken, winkel, openbare gelegenheid, bedrijf etc waar een groepje van maximaal 8 mensen met elkaar in dialoog gaat. Voor Best hebben we een centraal thema dit jaar: "samen (w)aardig"

Afgelopen week was er een "estafette-dialoog". Zo noemen we een dialoog die als doel heeft de dag/week van de dialoog te promoten. Dit keer was deze georganiseerd door Cultuurspoor en Welzijn Best Oirschot in het kader van de ouderendag in oktober. Ze wilden jongen en oud aan één tafel krijgen om met elkaar in gesprek te gaan met het thema "leef-tijd". Het Heerbeeck College in Best sloot zich hierbij aan en zo ontstond op  11 september een levenige dialoog in Cultuurspoor en in het Heerbeeck college met meer dan 20 deelnemers verdeeld over 4 dialoogtafels. Het enthousiasme na afloop was groot. Zowel bij de jongeren als de "ouderen". Het is enorm leuk om dit mee te mogen organiseren en hieraan deel te kunnen nemen.
Voor 25 september staat er nog een estafette dilaoog gepland. Deze is nu in Best Wijzer en het Heerbeeck college. Aanmelden kan nog:

Best Wijzer: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-estafettedialoog-6-bestwijzer-18352131720

Heerbeeck College Best: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-estafettedialoog-8-heerbeeck-college-18352197918

In de maand oktober starten de (gratis) opleidingen voor gespreksbegeleiders weer. Dit jaar organiseren we in Best ook eigen trainingen op 1 en 15 oktober.
Heb je interesse om gespreksbegeleider te worden? dan is het voorwaarde dat je minimaal ooit aan een dialoog volgens de methodiek van Nederland in Dialoog deelgenomen hebt. Meer info staat op: http://bestindialoog.nl/meedoen-als-gespreksbegeleider/

Aankomende week gaan we promotie maken op de Sociale Markt in Best. (zondag 20 september)
Op 17 september komen we bij elkaar om de training voor gespreksbegeleiders op te zetten.


Alle nieuws over de dag van de dialoog in Best is te volgen via:

http://bestindialoog.nl/category/dialoog_nieuws/

­